Er dit barn helt klar til vinter?

Når de kolde måneder er på vej, stiger behovet for godt udendørstøj naturligvis også. Børn elsker at lege udendørs, og det er næsten uanset vejret. Det er sjovt at hoppe i vandpytter, bygge en snemand og lege i blæsten. Luften går dog lidt ud af ballonen, hvis barnet er kold og våd. Det er heldigvis nemt klaret, og kræver blot det rette overtøj. Her er en lille tjekliste til de vigtigste ting i barnets vintergarderobe. 

Det perfekte overtøj

Vejret i Danmark kan variere utroligt meget, og regn er ikke ligefrem et ukendt fænomen. Derfor er det en god ide, at kigge efter overtøj der er vandtæt. Det kan næsten ikke undgås, at der på et tidspunkt kommer en byge forbi. Uanset dit barns størrelse, vil en god flyverdragt være et must have. Den skal gerne have et vandsøjletryk på mindst 3000-4000 mm, og kan du få en med mere er det kun en fordel. Det vil garantere at dit barn er sikret mod kortere perioder i regn. Har flyverdragten derimod et vandsøjletryk på 8000-10000 mm, kan du være helt tryg ved at lade dit barn være ude i flere timer.

Har du tilbehøret på plads?

Det er ikke kun overtøjet der er vigtigt. Et par gode vinterstøvler er næste store tjek på listen. Her er det en god ide, at se efter en støvle med tex-membran, som sikrer dit barn tørrer fødder. Ligeledes er tilbehør som vanter, huer og halstørklæde en uundværdlig del af vintergarderoben. Til børn er elefanthuer virkelig praktiske, da de ikke falder af og samtidig isolerer omkring nakke og halsområdet. 

Vintertøj med lav miljøpåvirkning

Skal du ud at købe nyt børne overtøj, kan du med fordel gå efter noget, der er imprægneret med Bionic Finish Eco. Det er en imprægnering, der er anbefalet af miljøstyrelsen og som sikrer at den er fri for fluorstoffer, samtidig med at den stadig er smuds- og vandafvisende.