Styrk dit barns motorik hjemme

Som forælder spiller man en vigtig rolle i forhold til at hjælpe sit barn med bevægelse og motorik – din relation er vigtig! På denne måde kan du skabe glæde for dit barn, hvis du gør bevægelse til noget sjovt. Opmuntring, ros og en hjælpende hånd fra sin mor eller far kan give barnet mere lyst til at øve sin motorik i hverdagen.

Sådan gør du motorik til en del af hverdagen

Fra naturens side er babyer nysgerrige, så lad endelig dit barn bevæge sig frit på gulvet, da dette kan styrke dit barns motorik. Derfor er det også en utrolig god idé at fjerne små ting fra gulvet, som nemt kan kommes i munden. En anden måde at inkorporere motorik i hverdagen kan gøres ved brug af motoriklegetøj, da barnet på denne måde kan få aktiveret store dele af kroppen samtidig med, at øvelserne gøres sjove og spændende. Barnets motorik styrkes ved at ligge på maven, da dette styrker barnets ryg, skuldre, nakke, og arme. Husk dog at give barnet mindre tid på maven i begyndelsen, da kroppen ikke er nær så stærk og herefter trappe mere op, jo ældre dit barn bliver.

Derfor er det vigtigt, at du hjælper dit barn på vej

Det er vigtigt, at dit barn har en god motorik og udvikler sig på denne front, da dette gør det nemmere for dit barns videre udvikling. For eksempel er der større chance for, at barnet får et sundere og mere aktivt liv som ung og voksen, hvis motorikken er i top som baby. Oplever dit barn at få succes med motorikken og bevægelserne som baby, kan barnet have større mulighed for at få en positiv indstilling fremadrettet til kroppen, og hvad denne kan. Så husk endelig at kontakte lægen, hvis du har en fornemmelse på, at dit barn ikke udvikler sin motorik korrekt.