Gode tips til at gøre den økonomiske byrde i den første tid efter fødslen mindre

Det at få et barn er en helt fantastisk ting. Det er et enormt privilegie at blive forældre, men udover det er det ofte også meget dyrt at blive forældre. Der er nemlig rigtig mange ting, der skal bruges til det nye barn, og nogle af disse ting er så nødvendige, at det godt kan være svært at klare hverdagen efter fødslen uden dem. Herunder kan du læse mere om, hvordan du kan gøre den første tid efter fødslen lidt billigere.

Genbrug

At genbruge er godt for mange ting inkluderende miljø og klima. Men generelt set er genbrug altså også godt for økonomien, og det kan du tage i brug, når du skal anskaffe dig tingene til livet med et nyt barn. Det letteste – og billigste – alternativ er selvfølgelig, hvis du allerede har et barn, for så kan du bare genbruge tingene fra sidste gang. Men hvis det ikke er tilfældet, kan det være du har nogle venner eller noget familie, som har børn, og det kan være et du kan få lov til at låne nogle af deres ting, f.eks. en barnevogn eller en vugge.

Find de billige steder, og hold fast i dem

Der er nogle steder, der bare er billigere at shoppe hos end andre – så det gælder om at bruge disse til så mange ting som muligt. Det kan være, at du har fundet en butik nede i byen, hvor du kan finde gode varer til din baby til en billig pris, og så skal du bare købe alt det, du har brug for dernede. Det kan også være, at du kan finde en billig webshop, hvor du har mulighed for at købe udstyr til din baby – se f.eks. babyudstyr hos www.emmibaby.dk