Guide: skal du investere i et bæreredskab til dit barn?

Du har helt sikkert set utallige reklamer for dem og billeder af dem på de sociale medier og i bybilledet: de praktiske bæreslynger og bæreseler til små børn. Men er det også noget, som du skal vælge at investere i? Det kan du blive klogere på her, eller du kan gå på opdagelse i det store udvalg hos vikleliv.dk.

Fordelene ved et bæreredskab

Med et lille nyt barn ved din side eller på vej kender du helt sikkert alt til vigtigheden af kropskontakt til den lille guldklump. Og det er da også en af de helt store fordele ved at anvende et bæreredskab som en vikle eller en bæresele. Fordele ved at bære dit barn i et bæreredskab er:

  • Det giver nærhed og kropskontakt med barnet – de fleste modeller kan også bruges til hud-til-hud-kontakt i den første tid

  • Det er en praktisk løsning, der giver frihed – du kan bevæge dig meget mere frit rundt og behøver ikke altid at slæbe barnevognen med

  • Det kan give mere ro til barnet – f.eks. når det har svært ved at sove, eller når omgivelserne kan virke overvældende

  • Det kan være en meget mere behagelig og sund løsning for din krop i forhold til at bære barnet i armene

Men du skal selvfølgelig kunne lide at bære dit barn på den måde og have udfordringer som f.eks. overtøj med i overvejelserne. Heldigvis findes der masser af tilbehør til bæreredskaberne, som kan gøre det nemt og behageligt uanset vejr og forhold.

De forskellige varianter

Der findes både bæreseler, ringslynger, strækvikler og fastvikler, som varierer i bl.a. stof, bæremuligheder og montering/binding. Herunder er der et utal af forskellige designs, så du samtidig kan finde en, som passer til din personlighed. Det er altså en god idé at se de forskellige varianter igennem, inden du tager en beslutning.