Hvordan kommer du godt igennem en skilsmisse?

Der er mange ting på spil, når kærligheden i et ægteskab forsvinder. Sorgen over at miste sin nærmeste fortrolige, usikkerhed om fremtiden og uklarede forhold er blot nogle af de ting, der skal tages hensyn til. Og er følelserne kommet i klemme, kan en skilsmisse blive en iskold affære.

Er der børn inde i billedet, kompliceres regnestykket yderligere. For hvem skal have børnene hvor og hvornår? Og hvad med jul og højtider? Der findes næppe noget, der kan kaldes en god skilsmisse. Der altid så mange ting, der er i klemme. Men der er noget, der hedder ’en bedre skilsmisse’. En skilsmisse, hvor fronterne ikke bliver trukket så hårdt op, at den kun efterlader gråd, bitterhed og kaos i kølvandet.

Befinder du dig netop nu i skilsmissens kaotiske minefelt, så læs med her.

God kommunikation frem for alt

Hvis du er blevet såret, kan det være svært at holde følelser og frustrationer tilbage, for man har bare lyst til at hælde al sin galde ud over den partner, der har såret en så dybt. Men det hjælper aldrig at stå i hver sin lejr og råbe ad hinanden.

Hvis der er børn inde i billedet, er det især en rigtig dårlig idé at forurene luften med råb og skrigeri og med spydige kommentarer. Husk på, at barnet elsker jer begge, og at situationen i forvejen er meget utryg for barnet. Hvis de ovenikøbet skal opleve deres to tryghedspersoner skændes så højt, at det står dem ud af ørerne, så efterlader det barnet i en utroligt sårbar og utryg position. Så tal pænt til hinanden. Og tal. For jeres tavshed kan også have en dårlig indflydelse på jeres barn.

Få hjælp til bodelingen af professionelle

Det er i dag ikke noget særsyn, at folk går fra hinanden. Men det er derimod sjældent, at der er styr på bodelingen. Med mindre parterne har særeje. Bodelingen er ofte roden til konflikter. Fordi det kan få grimme sider op i os, når uretfærdigheden og sorgen pludselig omsættes til et farvel til fysiske ting.

Hvis bølgerne går højt hjemme hos jer, og I føler, at delingen af boet går i hårdknude, bør I overveje at søge hjælp til håndteringen. Der er ingen skam i at få hjælp fra en uvildig mægler, der kan hjælpe jer med at styre uden om de værste minefelter.

En mægler er også en særligt god idé, når samkvemmet med børnene skal fordeles. For en mægler vil altid først og fremmest have barnets interesse for øje. På den måde er du sikker på, at dit barns ve og vel er sikret. Uanset hvor mange gnidninger der ellers måtte opstå mellem dig og din ekspartner.