Kom godt igennem din skilsmisse

Har du og din partner taget valget om at blive skilt? Selvom man måske engang har tænkt, at man skulle være sammen for evigt, kan der pludselig ske ting, som gør, at jeres kemi ikke længere er der, eller at I af andre årsager ikke skal være et par længere. Skilsmisser foregår i mange tilfælde helt fredeligt, hvor der ikke er meget diskussion, og hvor man også sagtens kan snakke sammen stadig. Det er dog ikke tilfældet hos alle – også selvom man er interesseret i at det skal gå fredeligt for sig. Her kan du se mere om, hvordan du kommer godt igennem din skilsmisse, hvor både du, din ekspartner og jeres eventuelle børn er så tilfredse som muligt.

For din egen skyld

Hvis man under fredelige omstændigheder er nået til enighed om, at I desværre ikke længere passer sammen som et par og derfor gerne vil skilles, kan man selvfølgelig sige, at det er en meget god afslutning. Og for at begge parter skal komme videre og være glade er det netop også det, der skal til. Hvis du ikke har meget tilovers for din tidligere partner, og der ikke er noget, der foregår specielt fredeligt, så kan du i det mindste bruge det som motivation, at du skal gøre det for dig selv. For selvom man måske er glad for, at skilsmissen er i gang, så kan stadig være rigtig hårdt for psyken, og det er altså vigtigt at passe på sig selv – og meget gerne også hinanden!

For hinandens skyld

For at I begge kommer godt gennem jeres skilsmisse, bør I prøve at være der for hinanden, så vidt det er muligt. Det kan selvfølgelig være svært at være der ægte for hinanden i en sådan situation, men I vil med sikkerhed begge blive glade for det. Og hvis der ovenikøbet også er børn indblandet, så er det meget vigtigt, at I gør noget ud af at takle skilsmissen ordentligt, så der ikke er nogle, som føler sig overset. For selvom det umiddelbart virker som om, det kun handler om jer to, så kan det også gå hårdt ud over børnene, hvis skilsmissen ikke bliver tacklet godt nok.

Søg skilsmisserådgivning hvis det bliver nødvendigt

Det er ikke en selvfølgelig, at skilsmisseforløbet kommer til at foregå helt fredeligt – også selvom I måske startede det ud som gode venner, som var enige om tingene. Det er nemlig en hård proces, som kan overraske de fleste. Derfor kan man eventuelt overveje skilsmisse rådgivning, som særligt er en god ide, hvis der er børn indblandet. De voksne kan nemlig godt have så travlt med at tænke på de praktiske ting og sig selv – og lidt glemme at der faktisk også er nogle børn, som måske bliver mere ramt af det, end man måske lige skulle tro. Så sørg for at få tingene snakket igennem – både dig og din partner, men særligt også jeres børn, hvis de er involveret. Det hele vil bidrage til, at I kommer bedre igennem jeres skilsmisse, og det må I begge være interesserede i.