Sådan forbereder du dig på at få en hund

Når du får en hund, medfølger der et stort ansvar og arbejde. Derfor er der også forskellige ting, du skal forberede dig på. Det kræver nøje overvejelser, før du beslutter, at du skal have en hund. Selvom det er rigtig hyggeligt med et lille, nyt familiemedlem, skal du ikke glemme, at den kræver både opdragelse, aktivering m.m.

Men hvad er godt at vide, når du skal have en hund?

Sørg for en behagelig transport hjem

Når du skal ud og hente din hund, skal du sørge for, at den får en behagelig tur hjem. Hvis det er en lidt større hund, kan du finde et tæppe eller en kurv, som den kan ligge i. Hvis det er en mindre hund, kan du f.eks. købe en hundetaske.

Nogle hunde kan godt blive køresyge, så du skal være opmærksom på at køre stille og roligt. Desuden er det en god idé at holde ind et par gange for at holde en pause og trække lidt luft.

Køb de nødvendige ting til din hund

Du har brug for mange forskellige ting, når du har en hund. Hvis du vil forberede dig godt, skal du finde alle de ting i god tid. Du skal bl.a. finde en vand- og madskål, der passer til lige præcis din hund. Når du skal finde nogle skåle, skal du overveje, hvor store de skal være. De bør nemlig hverken være for store eller for små.

Derudover skal du finde bl.a.:

  • halsbånd

  • hundesnor

  • hundekurv

  • neglesaks

  • legetøj

  • tandbørste

  • pelsbørste

Der findes alverdens forskelligt hundeudstyr, der er rigtig godt at have for både dig og din hund.

Tag nogle beslutninger om opdragelse på forhånd

Din hund skal som sagt også opdrages på forskellige punkter. Det er en god idé på forhånd at beslutte, hvordan du vil agere i forskellige situationer. Skal din hund f.eks. sove med dig i din seng? Må din hund være i din sofa? Må din hund få mad ved bordet? Den slags skal du overveje, før du får din hund hjem.

Du skal nemlig gøre det helt klart overfor din hund fra start, hvilke regler der er. Hvis du begynder at lære den nogle forskellige ting, så bliver den forvirret og sværere at opdrage.

Giv din hund en forsikring

Lige så vel som det er vigtigt, at du selv har en forsikring, er det også vigtigt, at din hund har en. Hvis du sørger for at tegne en forsikring i god tid, er du sikker på, at den allerede gælder fra den dag, du henter din hund.

Forbered dit hjem på dit nye familiemedlem

Dit hjem kan være fyldt med forskellige ting, som ikke bør komme i nærheden af din nye hund. Der kan være ting, som den ikke bør bide i eller lege med. Det kan være giftige planter, ledninger, børnelegetøj el.lign.

Inden du henter din hund, kan du tage en runde i dit hjem og fjerne den slags ting, som din hund ikke skal have fat i.