Åbent vand svømning er det nye – kom godt i gang

Flere og flere svømmere – både elite- og motionssvømmere er begyndt at svømme i åbent vand. Det kan være både sjovere og mere udfordrende end de svømmeture, du kan tage i et lukket bassin. Hvis du overvejer at gøre det samme, er der en række ting, du kan gøre for at forberede dig bedst muligt.
Sådan finder du svømmebriller til åbent vand
Hvis du længe har gået og overvejet, om du skal prøve at svømme i åbent vand – så er det bare med at gribe chancen og prøve det af. Hvad end du er konkurrence – eller motionssvømmere, er det vigtigt, du kender til de forskelle, der kan være på svømmeudstyret. For eksempel er der stor forskel på, om du køber traditionelle svømmebriller eller specielle svømmebriller, der netop er egnet til åbent vand.
Når du skal vælge svømmebriller, bør du først og fremmest gå efter de svømmebriller, der er blevet opkaldt tri svømmebriller. De er designet til åbent vand og adskiller sig altså fra de traditionelle på flere parametre. Et par tri svømmebriller til åbent vand er større end almindelige svømmebriller. Når du svømmer i åbent vand, er det nemlig vigtigt, at du har et bredt udsyn – og det får du med netop tri-brillerne.
Det skal du tage stilling til
Når du skal vælge de helt rigtige tri svømmebriller til dine kommende svømmeture, bør du blandt andet overveje glassets farve. Der kan være flere fordele i at vælge farvet glas – for eksempel blå. Den blå linse er god, fordi den sørger for at reducere det genskær, der kan komme fra solen stråler, som reflekterer i vandet. Svømmebriller med blå glas er både gode til indendørs og udendørs brug.
Vil du have et helt naturligt syn i vandet, kan du overveje en helt almindelig klar linse. Ulempen med klart glas er, at den ikke beskytter mod reflekterende solstråler i vandet. Er du konkurrencesvømmer, bør du derfor i højere grad overveje den blå linse. Slutteligt er det generelt bare vigtigt, du føler dig tilpas med dine svømmebriller på, så du får den bedste komfort, mens du er i vandet.