Covid-19 – sådan får du trænet imens du er i lock-down

2020 har været et hårdt år på så mange punkter, og på trods at vi er udfordret på den kollektive folkesundhed, så er det gået ud over andre sundhedsaspekter – et af dem vores fysiske og mentale sundhed, fordi vi ikke har været i stand til at gøre som vi har lyst til, herunder at træne i fitnesscentre eller til diverse sportsgrene.

Det er kun de færreste der kan holde en sund rutine kørende med hjemmetræning, for det bliver hurtigt det samme hvis ikke man har det rette udstyr eller er kreativ nok til at mikse det op.

Det er dog meget vigtigt at man forsøger at dyrke motion selvom man ikke kan tilgå sit fitnesscenter eller dyrke den sport man elsker, for ellers går man jo på kompromis med sin egen sundhed, for beskytte sin næste mand – og så er vi vel lige vidt.

Få købt noget hjemmetræningsudstyr

En af de største grunde til at hjemmetræning bliver kedeligt er fordi man ikke har det rette udstyr, så man kan ikke træne det man lyster. Det behøver ikke nødvendigvis at koste mange penge, og selvom det nok kommer til at koste en smule, så skal man se det som en investering i sig selv og sin sundhed.
En yogamåtte, et par håndvægte og/eller et par elastikker med forskellige hårdheder er reelt set alt man behøver for at kunne sammensætte en god træning derhjemme. Med disse redskaber er der snart ikke noget man ikke kan lave, udover selvfølgelig at løfte tunge vægte. Måske man skal bruge tiden til at blive mere smidig og træne de små muskler, for at bygge et stærkere fundament.

Tag dit træningstøj på fra morgenstunden af

Hvis du har svært ved at få trænet derhjemme, så kan det være du skal prøve at gå rundt i dit træningstøj derhjemme. Ofte så opstår der momenter af motivation imens man er derhjemme, men fordi det kræver handling at hoppe ud af sit civile tøj, og i sit træningstøj, så kommer man hurtigt fra de tanker igen.
Hvis du derimod allerede har dit træningstøj på, så er den eneste hindring fra dig og din træning eller løbetur et par træningssko, hvorved du er dét tættere på at få et godt træningspas ind.
Ligesom så meget andet under denne epidemi, så er det en mental kamp som man skal forsøge at vinde – og gør man det, så har man det meget bedre med sig selv.