iPhone vs. Android – hvilken er bedst for dig?

Det er den evige kamp – Android vs. iPhone. Hvilken er bedst? Og hvad er forskellen egentlig? Det kan være svært at navigere rundt i, og der er mange faktorer der spiller ind. For den helt almindelige forbruger er det svært at vide hvilken der er bedst, og derfor vælger man blot den, som man altid har haft, og/eller så påvirkes man heftigt af sin omgangskreds.

Det for langt de fleste ikke telefonens ydeevne der bliver afgørende i valget om telefon, men derimod en social indflydelse. Det er kun de færreste der faktisk går i detaljer omkring deres telefoner, og er man først inde i det ene styresystem, så er det svært at vælge det andet – netop fordi man skal vænne sig til et helt nyt styresystem.
Men hvis man skal have de objektive briller på, hvad er så bedst? Hvad er forskellen, og kan man overhovedet konkluderer at det ene er bedre end det andet? Det graver vi lidt dybere i, i denne artikel.

Hvorfor vælger så mange iPhone over Android?

IPhonen er meget populær, og specielt i Danmark er iPhone mere benyttet end Android. I Tyskland er den ikke lige så populær sammenlignet med Android, men den anses stadigvæk som værende en premium vare.

Det er svært at sige, hvorfor iPhone er mere populær i Danmark end Android. Man må antage, at det er en kulturel ting, og at vi i Danmark gerne vil være anses som værende med på ”beatet”, og dermed skal man altså have en iPhone, og ikke en Android. Det er for resten også en del af Apples forretningsstrategi at være eksklusive og premium.

Hvilke fordele er der ved Android?

Android anses for at være en telefon for nørderne herhjemme. Android er altså en telefon som man vælger, hvis ikke man ønsker at bruge mange penge på en iPhone, som altså typisk er prissat urimeligt højt, hvilket også gør det til en prestigevare.
Som Android ejer ønsker man altså ikke at betale dyre domme for en iPhone, når man kan købe en Android der kan præcis det samme – i hvert fald tæt på.

Android har også den fordel, at den ikke har et lukket system, og kan derfor kobles op til alle andre eksterne enheder. Det kan iPhone ikke, for den fungerer som regel kun med produkter fra egen produktion – altså Apple.

Hvilken telefon bør du vælge?

Det er meget individuelt, og i bund grund så skal beslutningen tages ud fra, hvad man har det bedst med. iPhone er nem at benytte, men har et lukket system, hvormed man hurtigt bliver fristet til at købe andre gadgets fra Apple – som f.eks. AirPods, MacBook osv.

Android er som regel billigere, og der fås et hav af forskellige udgaver fra forskellige brands. Når det kommer til reparation af mobiltelefon, så varierer prisen meget ift. Android, hvorimod prisen på iPhone reparation overordnet set er meget dyr.